Ансамбъл „Хоро” закри празничния концерт в читалище „Раковски”
Публикувано от Horo на October 13 2010 17:19:48
Самодейните танцьори отново бяха гвоздеят в програмата на празника

Със завладяващо изпълнение на 12 октомври ансамбъл „Хоро” закри юбилейния концерт на читалище „Г. С. Раковски” по повод 85 години просветна дейност. И този път танцовата формация беше гвоздеят в програмата на празничното събитие.
Таньорите изпълниха пет хора от северняшката етнографска област. С излизането си на сцената „Хоро” завладя вниманието на публиката с професионалното си изпълнение на танца „Северняшка китка”, по хореография на художествените ръководители на ансамбъла – Дария и Митко Михалкови. Настроението бе повдигнато със закачките между момите и момците в Ангелчовата. Танцьорите продължиха с изпълнението на „Изручанка” и „Шира”. Ритмичната „Гъмзовяна”, в изпълнение на „Хоро”, предизвика бурни аплодисменти и усмивките на публиката.
За последните няколко месеца ансамбъл „Хоро” представи своите танцови картини на множество участия из страната и в чужбина. През месец септември танцьорите взеха участие в Бобфест 2010, който се проведе в с. Радуил, Самоковско. В разгара на лятото самодейците от „Хоро”, заедно с художествените си ръководители, представиха България на международния танцов фестивал Трояфест 2010 в Чанаккале, Турция.